Looking for design inspiration?   Browse our curated collections!

Workshop fotografie. Een foto als een klassiek schilderij.

Hugo Bussen

Blog #10 of 52

Previous

|

Next

March 16th, 2015 - 02:40 PM

Blog Main Image
Workshop fotografie. Een foto als een klassiek schilderij.

Op veler verzoek en na lange tijd heb ik besloten om mijn kennis, opgedaan in de 42 jaar als beroepsfotograaf, over te dragen aan iedereen die meer uit zijn of haar hobby wil halen.
Masterclasses op het gebied van Stillevens-, romantisch naakt- en portret fotografie.
In een ontspannen sfeer zult u kennis maken met de romantiek in de fotografie. Een onderdeel wat mij zo na aan het hart ligt. Geen indrukwekkende poespas, Tijdens mijn workshops leer ik u hoe u een mooie verlichting kunt opbouwen en een compositie kunt maken die is afgestemd op het gewenste resultaat door middel van de attributen die voor de workshops voorhanden zullen zijn. Een dag vol inspiratie en samenspraak om voor u de weg te openen naar een wellicht andere benadering van fotograferen.


Dat ene, speciale stilleven, Romantich naakt of portret te creëren. Spelen met kunstmatige of natuurlijke lichtbronnen. Het vinden van de correcte balans tussen licht en schaduw met de juiste intensiteit.
Het geel, magenta en cyaan wat jouw creatie precies het door jou bedoelde effect zal laten uitstralen. Een scène wat een schilderij zou kunnen zijn, maar wat alle kenmerken van een foto behoudt.
Dat is wat ik doe. Bepaalde accenten verlichten, zodat je als het ware het beeld wordt ingezogen. Bepaalde delen in de schaduw wegduwen. Net genoeg om de droom de innerlijke stem van de ziel te laten omfloersen.
Met een uitgebalanceerde verlichting bouw ik zorgvuldig mijn scène op met liefde en warmte jegens het object.
Dat doe ik al tientallen jaren zo. Zonder onderscheid tussen een modelopname of een stilleven. Creëer een band met je onderwerp en je kan wonderen verrichten. Streel de fluwelen shawl als ware het de tere huid van een engel. En wees nooit ruw. Kunstfotografie is opgebouwd met de ziel.
Plaats de bloem met liefde en laat het sap van de druif je lippen bevochtigen terwijl je jouw meesterwerk laat ontspringen uit de diepte van je hart en laat die antieke decanter het verhaal vertellen van verloren liefdes uit voorbije tijd.
En ja; als je het in je hebt zal het resultaat je doen oogsten.

Click Here for More Information

Comments

Post a Comment

There are no comments on this blog.   Click here to post the first comment.