20% off all products!   Sale ends tonight at midnight EST.

Esthetica in de fotografie

Hugo Bussen

Blog #8 of 52

Previous

|

Next

March 19th, 2015 - 05:53 AM

Blog Main Image
Esthetica in de fotografie

Esthetica in de fotokunst.
Eeuwenlang zijn kunstenaars bezig met de esthetica. De leer van de zintuiglijke waarneming. In dit geval het overbrengen van de zinnelijke schoonheid van het vrouwelijke lichaam. Zacht glooiende lijnen die door een juist gebruik van verlichting aan de ene kant tederheid uitstralen en aan de andere kant afstandelijkheid waarbij de toeschouwer gedwongen wordt om afstand te creëren tussen het afgebeelde en zichzelf. Het ongenaakbare maar o zo verleidelijk vrouwelijke waardoor de creator werd gestimuleerd tot de vervaardiging van de voorstelling.

Hoe doe je dat? Met zo min mogelijk licht toch het ultieme resultaat bereiken?
De kracht ligt vaak niet zozeer in het licht alsjeblieft in de schaduw. Niet in wat je ziet, maar juist in wat je niet ziet. De kunst van het weglaten. Minder is meer. En toch kleed ik mijn scenes aan, zonder dat de aandacht van het model wordt afgeleid. Een warme verlichting die speelt met de zintuiglijke waarneming van de toeschouwer; een streling van de ziel.
Dat is wat ik deelnemers van mijn masterclasses probeerde tonen. Of het nu gaat om een kunstzinnig portret, een uitgebalanceerd stilleven of een naakt; de regels zijn hetzelfde.
Mocht je dieper in de materie willen duiken en de beginselen willen leren van het fotograferen van een model, dan nodig ik je uit om deel te nemen aan een van de workshops die ik gedurende de komende maanden organiseer.

http://www.hugobussen-artphotography.nl/workshops.html

Click Here for More Information

Comments

Post a Comment

There are no comments on this blog.   Click here to post the first comment.