20% off all products!   Sale ends tonight at midnight EST.

Compositie en het belang hiervan.

Hugo Bussen

Blog #13 of 52

Previous

|

Next

March 7th, 2015 - 02:16 PM

Blog Main Image
Compositie en het belang hiervan.

Compositie.

Veel is er al gezegd en geschreven over compositie.
Regel van derden, de gulden snede of de diagonaalmethode.
Het is bewezen dat de diagonaalmethode vaak een interessante foto oplevert en weergeeft, wat voor de fotograaf van belang was in de creatie van de opname.
Ondanks dat de regel van derden of de gulden snede vaak wordt toegepast om een bepaalde 'spanning' op te roepen en een esthetisch juiste compositie te verkrijgen, moet ik toch constateren, dat bij een compositie waar 'onbewust' de diagonaalmethode is toegepast, in de meeste gevallen een veel interessanter beeld ontstaat.
In mijn masterclasses gebruik ik deze methode dan ook veelvuldig, om de cursisten ervan te doordringen, dat er om een interessante foto te maken goed gelet moet worden op de essentie van de details in de foto en waar die te plaatsen.
Tijdens de door mij gegeven masterclasses staat compositie dan ook op een van de belangrijkste plaatsen op de lijst van de te behandelen onderwerpen. Een juiste compositie trekt de toeschouwer het verhaal van de foto in. Maakt hem of haar geïnteresseerd in wat er te zien is en dat is toch het uiteindelijke doel. Werk maken waar mensen in geïnteresseerd zijn en door worden geboeid.
Een masterclass is bij mij te volgen voor Stillevenfotografie, portretfotografie en voor romantisch naakt.
Voor prijzen en aanmelding kunt u naar mijn site gaan, waar u alle data en mogelijkheden kunt vinden.
www.hugobussen-artphotography.nl

Click Here for More Information

Comments

Post a Comment

There are no comments on this blog.   Click here to post the first comment.